E ardhmja e muzikës në Inteligjencën Artificiale

DJ-i në krye të klasifikimeve David Guetta ka thënë se e ardhmja e muzikës është në Inteligjencën Artificiale pasi ai përdori teknologjinë për të shtuar një vokal në stilin e Eminem në një këngë të fundit.

DJ përdori dy faktorë të inteligjencës artificiale për të krijuar tekste këngësh dhe një rep në stilin e yllit amerikan për një shfaqje live.

Producenti francez ka thënë se nuk do ta publikojë këngën komerciale.

Por ai tha se mendon se muzikantët do të përdorin AI si një mjet për të krijuar tinguj të rinj në të ardhmen, sepse “çdo stil i ri muzikor vjen nga një teknologji e re”.

Gjatë intervistës, David Guetta tha: “Jam i sigurt se e ardhmja e muzikës është në AI. Sigurisht. Nuk ka dyshim. Por si një mjet. Ajo që përcakton një artist është se ju keni një shije të caktuar, keni një lloj të caktuar emocioni që dëshironi të shprehni dhe do të përdorni të gjitha instrumentet moderne për ta bërë këtë.”

Ai krahasoi AI me instrumentet që kanë çuar në revolucione muzikore në të kaluarën.

“Ndoshta nuk do të kishte rock ‘n’ roll nëse nuk do të kishte kitarë elektrike. Nuk do të kishte bateri pa Roland TB-303 [sintetizuesin e basit] ose Roland TR-909. Nuk do të kishte hip-hop pa beat-in. Unë mendoj se vërtet AI mund të përcaktojë stile të reja muzikore. Unë besoj se çdo stil i ri muzikor vjen nga një teknologji e re.”

*Tibo News