Dy fabrika mbyllen nga furnizuesi i iPhone Pegatron në Kinë

Një nga furnizuesit kryesorë të Apple po ndalon punën në fabrikat e saj në Shangai. Kjo pasi qyteti me 25 milionë banorë mbetet nën një bllokim të rreptë nga COVID-19.

Pegatron njoftoi se kishte pezulluar prodhimin edhe në qytetin më të madh të Kinës, Kunshan.

“Data e rifillimit të fabrikës duhet të këshillohet me institucionet vendore,” tha kompania në një deklaratë.

Nuk dihet se cilat lloje të prodhimit do të preken.

Pegatron, një kompani tajvaneze që është e njohur për prodhimin e iPhone dhe pajisjeve të tjera elektronike, më parë ishte lejuar të vazhdonte të operonte në Shangai nën një sistem të mbyllur. Sistem që do të mbante jashtë punëtorët kryesorë në fabrikë dhe personelin tjetër.

Ajo i është bashkuar një listës së kompanive që janë ndërprerë nga rritja e fundit e Kinës e infeksioneve Covid-19 dhe kufizimet e vendosura.

Shanghai, qendra financiare e Kinës dhe shtëpia e selive rajonale të qindra kompanive ndërkombëtare, është bërë epiqendra e shpërthimit të fundit të koronavirusit të Kinës.

Që nga fillimi i valës së fundit në mars, qyteti ka regjistruar më shumë se 220,000 raste Covid, duke çuar në urdhra të rreptë të qëndrimit në shtëpi dhe probleme serioze për bizneset.

Industria e automobilave në vend është goditur veçanërisht rëndë.

Këtë javë, Volkswagen tha se fabrikat e tij në Shangai dhe Changchun, një qendër prodhuese kineze, kishin pezulluar prodhimin për javë të tëra.

Toyota gjithashtu raportoi një problem të ngjashëm, duke thënë se fabrika e saj në Changchun ishte mbyllur për gati një muaj.

Tesla e cila ka një Gigafactory në Shangai, është detyruar gjithashtu të ndalojë prodhimin që nga fundi i marsit

Edhe përpara njoftimit të Pegatron, Apple duhej të merrej me pengesa të ngjashme në zinxhirin e saj të furnizimit.

Muajin e kaluar, Foxconn, prodhuesi tjetër i saj i madh tajvanez, pezulloi operacionet në Shenzhen për shkak të bllokimit në qytetin verior të Hong Kongut.