Drithërat ukrainase sjellin mosmarrëveshje në BE: Evropa Lindore “me sytë” nga Brukseli

Kërkesat e fermerëve të disa vendeve evropiane për ndalimin ose kufizimin e importit të drithit mbollën farën e mosmarrëveshjes në Bashkimin Evropian dhe e vendosën Brukselin në një provë të re. Duke iu përgjigjur problemit të shfaqur, BE-ja ka përgatitur 100 milionë euro kompensim për fermerët në vendet në kufi me Ukrainën dhe planifikon të vendosë kufizime në importin e grurit ukrainas.

Ndalimi i importit të grurit ukrainas u prezantua fillimisht nga Polonia, e ndjekur nga Hungaria, Sllovakia, Rumania dhe Bullgaria. Kërkesa që kjo të arrihet është bërë edhe nga fermerët moldavë.