“Dritat e Veriut” dhurojnë spektakël në qiellin e Finlandës

Disa foto magjepsëse nga Finlanda po shkaktojnë emocione të ndryshme te publiku.Dritat e Veriut janë shfaqur në qiell si kurrë më parë, disa janë lumturuar kur i kanë parë ndërsa disa të tjerë janë frikësuar pasi ky është një fenomen i rrallë.Sipas shkencëtarëve, stuhitë gjeomagnetike pritet të shkaktojnë ngjarje të ngjashme deri më 10 nëntor.

Fenomeni i vënë re mbrëmë në Evropë, ka qenë me përmasa të jashtëzakonshme, ndërsa fotot që kanë dalë në dritë, nga Finlanda, po shkaktojnë tronditje dhe frikë.Vlen të theksohet se ditën e mërkurë, më 8 nëntor, ka një mundësi të shtuar që të ndodhë stuhia më e fortë gjeomagnetike.