Donald Trump, i pafajshëm në akuzat për dokumente të klasifikuara

Ish-presidenti Donald Trump u deklarua i pafajshëm në një gjykatë në Majami për të gjitha akuzat federale me të cilat u përball në çështjen e tij të dokumenteve të klasifikuara.

Trump u përball me akuza federale në gjykatën amerikane Wilkie D Ferguson Jr të martën pasdite. Zëvendës marshalët morën kopje elektronike të gjurmëve të gishtave të Trump gjatë procesit të rezervimit që zgjati rreth 10 minuta.

Një zëdhënës i Shërbimeve të Marshallëve të SHBA pak pas orës 14:00 tha se proceset e rezervimit për Trump dhe ndihmësin e tij personal dhe të bashkëpandehurin Walt Nauta ishin të përfunduara.

Trump përmes avokatit të tij Todd Blanche u deklarua i pafajshëm për 37 akuza për krime në lidhje me keqpërdorimin e tij të dyshuar të dokumenteve të klasifikuara. Akuzat federale përfshijnë posedimin e dokumenteve të sigurisë kombëtare pas largimit nga detyra, pengim dhe dhënie të deklaratave të rreme.

Duke folur nga klubi i tij i golfit Bedminster të martën mbrëma, Trump tha: "Shumë njerëz më kanë pyetur pse i kisha këto kuti, pse i donit ato?"

“Përgjigjja, përveçse kanë çdo të drejtë sipas Aktit të Regjistrimeve Presidenciale, është se këto kuti përmbanin të gjitha llojet e sendeve personale”, shpjegoi Trump.

“Shumë, shumë gjëra, këmisha dhe këpucë, gjithçka, siç mund të shihet në foto.

Gjyqi u mbikëqyr nga një e emëruar nga Trump, gjyqtarja Aileen Cannon, e cila u caktua rastësisht në këtë çështje. Cannon ka nxjerrë më parë vendime të favorshme për Trump.

Ish-Zonja e Parë Melania Trump nuk u pa askund në Miami dhe raportohet se ishte në qytetin e Nju Jorkut gjatëgjyqit të bashkëshortit të saj. Trump shoqërohej në autokolona nga djali i tij i dytë i madh, Eric Trump.