Do të kapësh majat e suksesit? Hidhu një sy këtyre 10 librave

Sot ekzistojnë shumë libra që kanë të bëjnë me rritjen individuale dhe aftësimin në biznes. Shumë njerëz të suksesshëm kanë zgjedhur të sjellin historitë e tyre dhe këshillat përmes librave.
Më poshtë keni të renditur 10 librat që janë vlerësuar më së shumti, sa i përket kësaj teme.

  • “The 7 Habits of Highly Effective People” nga Stephen R. Covey

“The 7 Habits of Highly Effective People” njihet si një nga librat më me ndikim të shkruar ndonjëherë. Në këtë punë të rëndësishme, Stephen R. Covey paraqet një qasje tërësore, të integruar, të përqendruar te parimet për zgjidhjen e problemeve personale dhe profesionale. Me njohuri depërtuese dhe anekdota të theksuara, Covey zbulon hap pas hapi një rrugë për të jetuar me drejtësi, integritet, ndershmëri dhe dinjitet njerëzor, parime që na japin sigurinë për t’u përshtatur me ndryshimin, mençurinë dhe fuqinë për të përfituar nga mundësitë që krijon ndryshimi.

  • “Think and Grow Rich” nga Napoleon Hill

“Think and Grow Rich” është quajtur “Gjyshi i të gjithë Literaturës Motivuese”. Ishte libri i parë që pyeti me guxim: “Çfarë e bën një njeri fitues?” Njeriu që kërkoi dhe dëgjoi përgjigjen, Napoleon Hill, tashmë llogaritet vetë në rangun më të lartë të fituesve të botës.
Më i famshmi nga të gjithë mësuesit e suksesit shpenzoi “një pasuri dhe pjesën më të mirë të një përpjekjeje të jetës” për të prodhuar filozofinë “Ligji i Suksesit” që përbën bazën e librave të tij dhe që përmblidhet kaq fuqishëm në këtë.

  • “How to Win Friends and Influence People” nga Dale Carnegie

Ky libër përpiqet t’ju nxjerrë nga një ferr mendor dhe ju siguron ambicie dhe qëllime. Kjo ju mundëson të jeni më miqësor dhe të dukeni një person pozitiv për të tjerët, ju ndihmon të bëheni një person popullor që pëlqehet nga shumica dhe në aspektin e biznesit, ju mundëson të fitoni klientë të rinj, rrit fuqinë tuaj të fitimit duke ju ndihmuar të përdorni potencialin tuaj në maksimum dhe ju ndihmon të bëheni një folës më i mirë publik dhe të pëlqeheni nga publiku masiv.

  • “The Lean Startup” nga Eric Ries

Shumica e bizneseve të reja dështojnë, por shumica e këtyre dështimeve janë të parandalueshme. Ky titull ofron një qasje të re për biznesin që po adoptohet në mbarë botën. Ai përshkruan të mësuarit se çfarë duan vërtet klientët tuaj, duke testuar vazhdimisht vizionin tuaj dhe duke u përshtatur dhe përshtatur para se të jetë tepër vonë.

  • “The Power of Positive Thinking” nga Norman Vincent Peale

Një bestseller ndërkombëtar me mbi pesë milionë kopje në shtyp, “The Power of Positive Thinking” ka ndihmuar burrat dhe gratë anembanë botës të arrijnë përmbushjen në jetën e tyre nëpërmjet mesazhit të fuqishëm të besimit dhe frymëzimit të Dr. Norman Vincent Peale.

  • “The 4-Hour Work Week” nga Timothy Ferriss

Harrojeni konceptin e vjetër të daljes në pension dhe pjesën tjetër të planit të jetës. Pavarësisht nëse ëndrra juaj është t’i ikësh garës së minjve, të përjetosh udhëtime të nivelit më të lartë në botë, të fitosh të ardhura mujore pesëshifrore me menaxhim zero, ose thjesht të jetosh më shumë dhe të punosh më pak, ky libër është plani.

  • “Outliers” nga Malcolm Gladwell

Outliers nga Malcolm Gladwell heton shkaqet e suksesit ekstrem (outliers). Pretendimi i Gladwell është se nuk është kryesisht talent individual, punë e vështirë, apo meritë e çdo lloji që shkakton sukses, por rrethanat dhe fat. Përdorni këto pyetje për diskutimin e klubeve të librit mbi Outliers për të udhëhequr një bisedë në librin e Gladwell.

  • “The E-Myth Revisited” nga Michael E. Gerber

Zbuloni se si ta shndërroni një ide të shkëlqyer në një biznes të lulëzuar me “The E-Myth Enterprise”, duke përdorur metodat e provuara që autori bestseller Michael E. Gerber ka zhvilluar gjatë rrjedhës së më shumë se dyzet viteve të tij si sipërmarrës dhe trajner. Michael E.Gerber është emri numër 1 në biznesin e vogël dhe kompania e tij, E-Myth Worldwide, krenohet me më shumë se 52,000 klientë biznesi në 145 vende. E-Myth Enterprise u tregon lexuesve se si të fillojnë, sepse thjesht krijimi i një ideje të shkëlqyer biznesi është pjesa e lehtë.

  • “Good to Great” nga Jim Collins

Të mbështetur rigorozisht nga prova, gjetjet e tij janë befasuese, ndonjëherë edhe tronditëse për mendjen moderne. Nga mirë në të shkëlqyer arrin një dallim të rrallë: një libër menaxhimi plot ide jetike që lexon, si dhe një roman me ritme të shpejta.

  • “The Art of Possibility” nga Rosamund Stone Zander dhe Benjamin Zander

“The Art of Possibility” kombinon përvojën e Benjamin Zander si dirigjent i Filarmonisë së Bostonit dhe talentin e tij si mësues dhe komunikues me gjeniun e psikoterapistit Rosamund Stone Zander për dizajnimin e paradigmave novatore për përmbushje personale dhe profesionale. Perspektivat e ndërthurura në mënyrë harmonike të autorëve japin një ndjenjë të thellë të rolit të fuqishëm që mund të luajë nocioni i mundësisë në çdo aspekt të jetës. Nëpërmjet historive, shëmbëlltyrave dhe anekdotave vetjake emocionuese, Zanders na ftojnë të bëhemi komunikues, udhëheqës dhe interpretues të pasionuar, jetët e të cilëve rrezatojnë mundësi në botë.