“Do përballemi me një dimër të vështirë”

Emmanuel Macron ka paralajmëruar francezët se po përballen me sakrifica dhe atë që ai e quajti “fundi i bollëkut”, në mbledhjen e parë të kabinetit të qeverisë së tij pas pushimeve verore.

Presidenti, duke folur para ministrave në Elysee, tha se vendi ishte në një “pikë kthese” dhe u përball me një dimër të vështirë dhe një epokë të re paqëndrueshmërie të shkaktuar nga ndryshimet klimatike dhe pushtimi i Rusisë në Ukrainë.

Fjalimi i tij paralajmërues dhe i zymtë, i cili u kritikua menjëherë nga kundërshtarët si i keqgjykuar dhe si me nënçmim për të papunët dhe të varfërit e vendit që kishin bërë tashmë sakrifica, erdhi pas një vere me temperatura ekstreme, zjarre të përhapura, thatësira ​​dhe stuhi.

“Ajo që ne po jetojmë aktualisht është një lloj pikë kthese e madhe ose një përmbysje e madhe … ne po jetojmë fundin e asaj që mund të dukej një epokë bollëku … fundi i bollëkut të produkteve të teknologjive që dukeshin gjithmonë të disponueshme … fundi i bollëkut të tokës dhe materialeve duke përfshirë ujin,” tha ai.

Macron shtoi se Franca, Evropa dhe bota ndoshta kishin qenë shumë të “paditur” për kërcënimet ndaj demokracisë dhe të drejtave të njeriut dhe “ngritjes së regjimeve joliberale dhe forcimit të regjimeve autoritare”.

Ai falënderoi “zjarrfikësit tanë, përfaqësuesit e zgjedhur dhe fermerët që u përballën me zjarret dhe thatësirën”.

Macron shtoi se Franca, Evropa dhe bota ndoshta kishin qenë shumë të “paditur” për kërcënimet ndaj demokracisë dhe të drejtave të njeriut dhe “ngritjes së regjimeve joliberale dhe forcimit të regjimeve autoritare”.

*Tibo News