Disa fakte shkencore pse meshkujt e gjatë e duan partneren të shkurtër

Është thjesht një thënie apo meshkujt e gjatë kanë vërtet një preferencë për vajzat e shkurtra? Në fakt, po dhe kjo është e vërtetuar.

Në vitin 2015, Kitae Sohn, një profesor në Universitetin Konkuk të Seulit, Koreja e Jugut, kreu një studim me 7850 gra për të vlerësuar se sa të lumtura ishin në marrëdhëniet e tyre. Ajo që gjeti ishte interesante. Kitae Sohn zbuloi se djemtë e gjatë në fakt i bënin gratë më të lumtura. Po, është një fakt i vërtetuar, në marrëdhëniet romantike diferenca juaj në gjatësi lidhet me marrëdhënie të qëndrueshme dhe lumturi.

Pra, le të hedhim një vështrim më të thellë se pse djemtë e gjatë pëlqejnë vajzat e shkurtra.

Faktori: Kombinim i lezetshëm

Nuk ka dyshim se gjërat e lezetshme vijnë në pako të vogla. Pra, çfarë është ajo që është kaq e lezetshme tek gratë më të shkurtra?

Ky është një aspekt primar. Kur një djalë i gjatë sheh një grua le të themi të imët, instinktet e tij për ta mbrojtur atë aktivizohen. Në sytë e tij ajo është më femërore dhe ai do të ndihet më i fortë dhe më i vlerësuar nga fakti që mund të kujdeset për të.

Vajzat e shkurtra janë pak të ashpra. Ata nuk kanë nevojë fare për mbrojtje, megjithatë, ekspertët e marrëdhënieve do t’ju thonë se një marrëdhënie e suksesshme ka të bëjë më shumë me perceptimin dhe jo me realitetin.

Përqafimi është i shkëlqyeshëm

Të gjithëve u pëlqen një përqafim i mirë dhe diferenca në gjatësi mes një burri të gjatë dhe një gruaje mesatare i bën përqafimet edhe më intime. Natyra gjithëpërfshirëse e duarve të gjata që mbështjellin një grua është diçka e veçantë. Një grua ndihet e sigurt dhe burri ndihet sikur është i fuqishëm dhe dominues.

Nuk ndalet as tek një përqafim.

Meshkujve të gjatë u pëlqen ideja nëse do të mund të ngrinin në krahë një zonjë të vogël dhe të lundronin me të. Edhe ky duket të jetë një aspekt i proteksionizmit, që tërheq nivelin më të thellë të instinktit primar të një njeriu.

Është e vërtetë që femrat tërheqëse janë femra të gjata dhe të shkurtra, dhe nuk dua të tregoj diskriminim në gjatësi, megjithatë, ndonjëherë thjesht nuk mund të luftosh natyrën.

Burrat ndihen të vlerësuar dhe të nevojshëm

Çelësi për një marrëdhënie të sigurt është që të dyja palët të ndihen të sigurt, të kujdesur dhe të nevojshëm. Në fund të fundit, të qenit i nevojshëm është diçka që të gjithë dëshirojnë në jetë. A është kjo arsyeja pse ky kombinim funksionon kaq mirë?

Kur një djalë i gjatë zgjedh një gjatësi mesatare ose një grua më të vogël, ai është i garantuar se do të jetë i nevojshëm në mënyrë të vazhdueshme.

Qoftë për të arritur thjesht në raftet e sipërme të supermarketit, për të ndryshuar ato llamba, ose për t’i ardhur në shpëtim nëse kërcënohet, ka patjetër një nevojë për t’u përmbushur.

Gratë më të shkurtra ndjehen të mbrojtura nga forca e shtuar pas një djali të gjatë, edhe nëse është thjesht perceptim. Ajo do të ndihet sikur do të ketë mbrojtje kur të vijë koha për të krijuar familje.

Seksi është më argëtues

Kjo deklaratë është mjaft e qartë, po seksi është argëtues. Megjithatë, djemtë e gjatë perceptohen si më të fortë se djemtë më të shkurtër. Kjo u jep atyre aftësinë për të qenë më shpikës dhe eksperimentues kur partnerja është e shkurtër.

Ekspertët e marrëdhënieve thonë se marrëdhëniet romantike lulëzojnë kur seksi është argëtues.

Vajzat e gjata mund të jenë më të vështira dhe janë të vështira për t’u manovruar, duke i bërë vajzat më të shkurtra më tërheqëse për një djalë të gjatë në nivel seksual.

Instinktet mbrojtëse

Siç u përmend më lart, burrat janë krijesa shumë primare. Besimi që vjen duke qenë personi fizikisht dominues në një marrëdhënie është fuqizues. Ajo bën mrekulli për vetëvlerësimin e djalit të gjatë.

Nuk është sekret që sa më i lumtur të jeni brenda vetes, aq më e lehtë është të mbani një marrëdhënie të qëndrueshme. Zgjedhja e grave të vogla, “të cenueshme” si partnere, në fakt mund të lidhet me ADN-në e një burri.

Një faktor tjetër që kontribuon në një partner mbrojtës janë të ardhurat. Ne të gjithë duhet të ushqehemi dhe burrat e gjatë statistikisht fitojnë të ardhura më të larta për shkak të gjatësisë së tyre duke i bërë ata të duken më të besueshëm dhe të aftë për të marrë përgjegjësi më të mëdha.

Pavarësisht nëse kjo është e vërtetë apo jo, gratë tërhiqen nga kjo si pjesë e ‘paketës mbrojtëse’ që mund të ofrojnë djemtë e gjatë.

Mos u dëshpëroni nëse jeni një grua e gjatë ose një djalë i shkurtër

Këta faktorë janë të gjithë mendime të nënndërgjegjeshëm dhe shumë të përgjithësuar. Në realitet, ne të gjithë jemi shumë të ndryshëm dhe ajo që i pëlqen njërit, do të jetë krejtësisht e ndryshme nga ajo që tërheq një tjetër. Në fund të fundit, tërheqja fillestare zgjat pak, është ajo që është brenda që i bën marrëdhëniet e qëndrueshme të funksionojnë.