Disa arsye për të konsumuar susam në dimër

Përfitimet e ngrënies së susamit në dimër

Është i pasur me lëndë ushqyese

Farat e susamit janë energji të vogla ushqyese të mbushura me vitamina dhe minerale thelbësore. Është një burim i pasur i kalciumit, hekurit, magnezit dhe zinkut, jetik për ruajtjen e shëndetit të kockave dhe rritjen e imunitetit gjatë muajve të dimrit.

Ngrohtësi natyrore

Në mjekësinë tradicionale, farat e susamit besohet se kanë një efekt ngrohës në trup. Ngrënia e ushqimeve me veti ngrohëse mund të ndihmojë në rregullimin e temperaturës së trupit në muajt e ftohtë.

Yndyrna të shëndetshme

Farat e susamit janë një burim i shkëlqyer i yndyrave të shëndetshme, duke përfshirë acidet yndyrore omega-3. Këto yndyrna janë thelbësore për shëndetin e zemrës dhe gjithashtu ndihmojnë në mbajtjen e lëkurës tuaj të hidratuar dhe me shkëlqim, duke shmangur efektet e tharjes së dimrit.

Imuniteti i rritur

Farat e susamit përmbajnë antioksidantë që ndihmojnë në rritjen e sistemit imunitar. Një sistem i fortë imunitar është mbrojtja juaj më e mirë kundër ftohjeve dhe gripit të dimrit, duke ju siguruar që të qëndroni të shëndetshëm gjatë gjithë sezonit