Detajet që ju shpëtuan nga “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, pati një sukses të menjëhershëm dhe jashtëzakonshëm.

Në film ju mund të keni gjetur shumë detaje të cilat mund t’ju kenë bërë përshtypje.

Megjithatë, ne do t’ ju numërojmë edhe disa të tjera që ju mund t’ ju kenë shpëtuar.

 

  • “Homazhet” për “What If…Zombies?”

Edhe pse nuk kishte një pushtim të plotë të zombive në vazhdimin e Dr. Strange, kishte ende disa kthime në “What If…?” .

Christine Palmer tregoi se ajo ka frikë nga viruset që vijnë nga universet e tjera.

Ndoshta ajo e dinte se virusi i zombive në “What If” filloi kur një virus u soll nga një dimension tjetër.

Duke folur për infeksionet, Wanda dhe Stephen përfundojnë duke iu dukur edhe vetja e tyre zombie, ndërkohë që përdornin magji të errëta.

Por, më brutalja  e “What If?” vjen kur kapiteni Carter vdes përmes mburojës, ashtu si Steve Rogers.

 

  • Citatet ikonike

Në “Multiverse of Madness”, shumë personazhe thonë një variant të rreshtit të fundit të Strange përpara se ai të shndërrohej në pluhur në “Infinity War” për të justifikuar veprimet e tyre.

Kjo frazë nuk është citati i vetëm i marrë nga një film i mëparshëm.

Kur një variant i çuditshëm është gati të sakrifikojë jetën e Amerikës Chavez, ai përpiqet të shpjegojë veten duke përdorur një rresht nga një magjistar që të thoshte në “No Way Home”.

Ironikisht, asnjë magjistar nuk sakrifikon jetën e askujt pasi thotë atë citat.

Një nga linjat e ripërdorura më të mira vjen nga Profesor X.

Edhe pse shokët e tij të skuadrës janë gati të shkatërrojnë Strange, udhëheqësi inkurajon dhembshurinë me një citim të bukur.

Ndodh të jetë citim i saktë ai që Profesor X tha për të motivuar veten e tij në “Ditët e së kaluarës së ardhshme”.

 

  • Kthesa tronditëse e Illuminatit

Pasi e kaluam tronditjen kur pamë një aksion të drejtpërdrejtë të Captain Carter që shërbente në iluminat me heronj si Black Bolt i Anson Mount, mësuam një të vërtetë tronditëse.

Ekipi vendosi të eliminonte një version të Dr. Strange pasi magjistari shkaktoi një ngjarje jashtëzakonisht vdekjeprurëse të Inkursionit.

Kjo pikë e komplotit ishte një kthesë ironike në një moment të rëndësishëm komik.

Kur Illuminati përgatitet të bëjë përpjekje ekstreme për të ndaluar një Inkursion, Kapiteni Amerika përpiqet t’i ndalojë ata. Por ata i afrohen së pari duke i kërkuar Strange të fshijë kujtimet e Rogers.

Duket sikur pa marrë parasysh se në çfarë realiteti ndodhen,  ata janë të gatshëm të sulmojnë heronjtë e tjerë nëse mendojnë se kjo është për një të mirë më të madhe.

 

  • Simbolizmi i Borëbardhës

Magjistari Scarlet dhe një Wanda Maximoff përballen me njëri-tjetrin ndërkohë që Borëbardha luhet në sfond.

Filmi vizatimor ka paralele të mëdha me historinë e Scarlet Witch.

Përralla klasike tregon se “Mbretëresha e Keqe” përdor një artikull magjik për të zbuluar se Borëbardha është më e drejtë se antagonistja.

Për të qenë sërish i kënaqur, zuzari përpiqet të eliminojë protagonistin.

Gjatë “Multiverse of Madness” ‘, Magjistari i Scarlet përdor errësirën magjike për të gjetur universin ku fëmijët e saj janë gjallë.

Ajo është e gatshme të eliminojë variantet e saj vetëm për të qenë me ta.

Të dyja, “Mbretëresha e Keqe” dhe Shtriga e Skarletës duket se arrijnë fundin e tyre pasi gurët bien sipër tyre.

 

*Tibo News