Detajet që ju kanë humbur nga Harry Poter, nëse e keni parë vetëm si film

Prej shumë vitesh ndodh që librat të përshtaten dhe të kthehen në filma.

Këto të fundit dukshëm janë më të “vakët” se libri.

Harry Poter nuk bën një përjashtim.

Kjo do të thotë që nëse këni parë vetëm filmat dhe nuk keni lexuar kurrë librat, atëherë keni humbur copëza shumë të rëndësishme.

 

  • Snape mund të lexojë mendjet

Snape është një Legjilimen i shkëlqyer, që do të thotë se ai mund të trokasë në mendimet e njerëzve.

Është prekur pak në filma, atëherë kur Harry-t i duhej të mësonte Occlumency për të mbajtur Voldy jashtë mendjes së tij, por kurrë nuk është shpjeguar plotësisht.

 

  • Roni dhe Hermiona ishin “prefektë”

Në fillim të vitit të tyre të pestë, Ron dhe Hermione u zgjodhën si “dy prefektët e Griffindorit”.

Harri (dhe të gjithë të tjerët) ishin disi të hutuar që Ron do ta merrte pozitën më të lartë, por Dumbledore më vonë tha se kjo ndodhte sepse Harry kishte njëkohësisht i përfshirë shumë gjëra të tjera.

 

  • Harry ka një takim aspak të këndshëm me Çon dhe përfundon me largimin e saj në lot, pasi ai përmendi takimin me Hermionen

Ajo gjithashtu donte të fliste për Cedric Diggory, ish-të dashurin e saj i cili vdiq me Harry-n ndërsa përballej me Voldemort, jo një temë ideale për takimin e parë.

Ishte edhe në ditën e Shën Valentinit.

 

  • Muggles nuk mund të shkojë në Hogwarts

Nëse një Muggle do të shkonte për një shëtitje në fshat afër Hogwarts, ata nuk do ta shihnin kështjellën në të gjithë shkëlqimin e saj.

Në vend të kësaj, ata do të gjenin rrënoja me pamje ogurzezë me një tabelë që thoshte: “RREZIK. MOS HYRO. E PASIGURT”.