Destinacioni më i mirë i pushimeve në Evropë për vitin 2023

Po planifikoni një udhëtim në Evropë këtë vit?

Kur bëhet fjalë për pushime, zgjedhja e vendit të duhur mund të jetë e vështirë. Edhe pse në fund të fundit, ka shumë zgjedhje.

Por një kryeqytet sapo është kurorëzuar si destinacioni më i mirë i udhëtimit, duke mposhtur 21 qytete të tjera të nominuara për t’u kurorëzuar  si Destinacioni më i mirë Evropian për vitin 2023.

Dhe nuk është një nga vendet e zakonshme si Paris, Barcelona dhe Berlini.

Varshava sapo ka fituar vlerësimin dhe ka mundur konkurrencën e fortë, me më shumë se gjysmë milioni vota të mbledhura nga 400 destinacione.

I organizuar nga uebsajti i udhëtimeve European Best Destinations, konkursi zhvillohet çdo vit me synimin për të promovuar kulturën dhe turizmin në Evropë.

Kryeqyteti polak u emërua për një mori arsyesh, nga hapësirat e tij të gjelbra deri te historia e pasur.

Pasi pjesë të mëdha të qytetit u shkatërruan në fund të Luftës së Dytë Botërore, qyteti u rindërtua dhe tani përmban një përzierje të arkitekturës disa prej të cilave janë restauruar.

Vendet përfshijnë Qytetin e Vjetër të rindërtuar, Muzeun Polin (i cili gjurmon 1000 vjet të historisë hebre) dhe Muzeun Fryderyk Chopin. Një udhëtim në Muzeun Kombëtar ia vlen gjithashtu të vizitohet për koleksionin e tij të artit dhe dizajnit.

Qyteti ka gjithashtu një faktor tërheqës sidomos gjatë krizës së kostos së jetesës me një bollëk kafenesh dhe baresh të lezetshme për kokteje kreative, birra artizanale dhe pije vodka, si dhe vende ngrënieje.

Nëse doni gjelbërim, Kopshti qendror Sakson, Kopshti Krasinski dhe kopshti i Bibliotekës Universitare mbi çati janë një mrekulli më vete.

*Tibo News