Dëshironi dhëmbë të bardhë? Fruti që bën “mrekulli”

Pastrimi i përditshëm i dhëmbëve dhe vizitat e rregullta te dentisti janë thelbësore për një buzëqeshje më të ndritshme.

Por përveç kësaj, ka mënyra të tjera, madje edhe mënyra natyrale për të pasur një buzëqeshje më të bardhë. Dieta është një faktor i rëndësishëm. Për shembull, ekziston një frut që përmban ato komponentë që janë një mburojë kundër prishjes së dhëmbëve dhe luftojnë pllakën, duke ofruar një buzëqeshje të bardhë.

Çfarë është ky frut? Portokalli

Lëvoret e portokallit dhe agrumeve të tjera konsiderohen acide. Megjithatë, lëvozhgat e agrumeve përmbajnë variante të vitaminës C, e cila mund të zëvendësojë një zbardhues të ashpër të dhëmbëve, duke i ndriçuar dhëmbët ashtu si serumi i vitaminës C që ndriçon lëkurën. Lani mirë lëvozhgat e portokallit dhe më pas fërkoni anën e brendshme, të dhëmbëve. Kjo do të ndihmojë në luftimin e pllakës.