Dëshira e fundit e Matthew Perry

Matthew Perry donte të ndihmonte të tjerët që po luftonin me abuzimin me drogën përpara vdekjes së tij tragjike. Sipas People, ylli i “Friends” planifikoi të krijonte një organizatë për të ndihmuar ata që vuanin nga problemet e abuzimit me substancat.Në kujtimet e tij, Friends, Lovers and Big Terrible Thing, Perry përshkroi problemet e tij të varësisë, duke shpjeguar se ai mori pjesë në rreth 6000 takime të Alkoolistëve Anonimë dhe shkoi në rehabilitim 15 herë.Përveç kësaj, ai vlerësoi se shpenzoi rreth 9 milionë dollarë duke u përpjekur të çlirohej.Në vitin 2013, ai themeloi Perry’s House në rezidencën e tij në Malibu për burrat që vuanin nga alkoolizmi.

Aktori kishte përfunduar një program rehabilitimi 28-ditor në vitin 1997 për varësinë nga Vicodin dhe më pas një periudhë tjetër në rehabilitimin për opioidet (OxyContin) dhe varësinë ndaj alkoolit në 2001. Ai u shtrua përsëri në spital në 2002 dhe hyri në rehabilitim në Marina del Rey, Kaliforni.