AlbanianEnglish

Dërgohet mesazh i qartë për Rusinë nga Praga

Në Pragë të Çekisë u mblodhën liderët e 44 vendeve evropiane për t’i dërguar një sinjal të qartë Rusisë se Evropa është e bashkuar dhe pa të. Emanuel Macron, ideatori i  Komunitetit Politik Evropian, tha nga Praga se samiti përurues i Bashkësisë Politike Evropiane  “tregon unitetin e kontinentit evropian, teksa ai po përballet me pasojat e luftës së Rusisë në Ukrainë”.

Sipas tij synimi, pikë së pari, është “të këmbehen pikëpamjet për situatën në  Evropë, por po ashtu për të ndërtuar një strategji të përbashkët”.

You don't have permission to register