Denis Kapo, piktori me teknikën e veçantë të trashëguar nga gjyshi

Denis Kapo i njohur si artisti që punon në një teknikë mjaft të veçantë, punimet me kadife.

Rrugëtimi i tij në itali ka nisur në vitet 90’ pra prej 30 vitesh 1986, ai u zhvendos përgjithmonë me familja në Milano për tia dedikuar të ardhmen artit dhe veçanërisht pikturën.

Hulumtimi i tij në pikturë e çon atë të regjistrohet në Akademinë e Artet e Bukura të Brerës për të eksploruar këndvështrimin akademik.

Në kuadër të 110 vjetorit të pavarësisë ai solli ekspozitën e veçantë me veprat e tij në teknikën e vjetër shqiptare, me karbon dhe të fiksuar me rrëshirë, teknikë të cilën e ka trashëguar nga gjyshi i tij.

Për Tibo News Denis Kapo tregon rreth rrugëtimit të tij ndër vite dhe jetesës në Itali.