Danimarka referendum për politikat e BE-së

Danimarka tradicionalisht euroskeptike voton në një referendum nëse do të anulojë zgjedhjen e saj ndaj politikës së përbashkët të mbrojtjes së BE-së pas pushtimit rus të Ukrainës.

Votimi vjen pas aplikimeve historike të Finlandës dhe Suedisë fqinje për anëtarësim në NATO, pasi lufta e Ukrainës detyron vendet në Evropë të rimendojnë politikat e tyre të sigurisë.