Danimarka pranon mangësitë ushtarake në mbrojtjen e territorit

Danimarka ka mangësi të mëdha në aftësinë e saj për të mbrojtur territorin e saj dhe për të përmbushur angazhimet e saj të NATO-s pavarësisht premtimeve për të rritur shpenzimet e mbrojtjes.

Danimarka, themeluese e Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut, pakësoi aftësitë e saj ushtarake pas përfundimit të Luftës së Ftohtë. Por në përgjigje të krizës së Ukrainës, vendi është nën presion për të rikthyer shpenzimet dhe për të arritur objektiv të NATO-s prej 2% të PBB-së.

Qeveria e saj tha në dhjetor se do të synonte të përmbushte këtë objektiv deri në vitin 2030, tre vjet më herët se sa ishte planifikuar.