Dalin jashtë funksioni disa aplikacione të IPhone

Disa aplikacione të Apple duke përfshirë Apple Music, shërbimin e ruajtjes së iCloud, Apple TV dhe Apple Store nuk funksionuan këtë të hënë për mijëra përdorues.

Faqja e statusit të sistemit të kompanisë tregoi 11 ndërprerje të vazhdueshme duke përfshirë podcastet dhe muzikën.

Ai tha se Apple po hetonte çështjen dhe shërbimet mund të jenë të ngadalta ose jo të mundshme për përdorim.

Sipas faqes së internetit të gjurmimit të ndërprerjeve, Downdetector.com, më shumë se 4,000 përdorues raportuan probleme me hyrjen në Apple Music, ndërsa gati 4,000 raportuan probleme me iCloud.

Përdoruesit gjithashtu vërejtën probleme me “Find my  iPhone “, “Apple Store” dhe hartat.

Downdetector gjurmon ndërprerjet duke renditur raportet e statusit nga disa burime, duke përfshirë gabimet e paraqitura nga përdoruesit në platformën e tij. Ndërprerja mund të prekë një numër më të madh përdoruesish.

Kompania po u përgjigjet përdoruesve të prekur në Twitter, por është e paqartë se çfarë i shkaktoi ndërprerjet.