COVID -19, OBSH e shqetësuar nga shtimi i rasteve

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) është e shqetësuar për rritjen e rasteve të koronavirusit në disa vende përpara dimrit të ardhshëm. Shefi i OBSH-së  tha se përqindja e njerëzve të vaksinuar në grupet me rrezik të lartë është e ulët në Amerikë dhe Evropë.

“Fatkeqësisht, jo të gjitha vendet po raportojnë më shumë raste, por midis atyre që kanë njoftuar OBSH-në, pranimet në spital dhe trajtimet Covid-19 në njësitë e kujdesit intensiv janë rritur”, theksoi në Gjenevë shefi i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus.