CNN Plus rezulton jetëshkurtër, mbyllet pas një muaji

CNN Plus, shërbimi i dedikuar i transmetimit të lajmeve, po mbyllet para se të mbushte një muaj nga hapja.

Chris Licht, CEO i ri i CNN, ia dha lajmin ekipit të tij të ri në një takim të përbashkët të enjten dhe shërbimi do të mbyllet plotësisht më 30 prill.

Vendimi, tha ai, kishte të bënte me një strategji më të gjerë.

“Në një treg kompleks transmetimi, konsumatorët duan thjeshtësi dhe një shërbim të gjithanshëm, i cili ofron një përvojë më të mirë dhe më shumë vlerë sesa ofertat e pavarura.”

Punonjësit do të paguhen dhe do të marrin përfitime për 90 ditët e ardhshme, tha ai, dhe ata që nuk përfundojnë në role të tjera në kompani do të marrin të paktën gjashtë muaj pushim.

CNN e imagjinoi shërbimin si një mënyrë të re të të menduarit për mbulimin e lajmeve.

Kishte një marrëdhënie disi konfuze me kanalin “mëmë”; CNN Plus nuk ofroi një version transmetimi të kanalit linear dhe në vend të kësaj u përpoq të ndërtonte një version të ndryshëm, më të personalizuar të raportit të lajmeve.

Kompania po përpiqej gjithashtu të kuptonte se si të sillte përmbajtjen e lajmeve tek një audiencë më e kërkuar dhe t’i bënte lajmet një proces më interaktiv.

Është raportuar gjerësisht se CNN planifikoi të shpenzonte rreth 1 miliard dollarë në CNN Plus gjatë disa viteve dhe kishte derdhur tashmë të paktën 100 milionë dollarë në shërbim.

Është e vështirë të thuhet nëse CNN Plus mund të kishte funksionuar me kalimin e kohës sepse u mbyll të paktën pjesërisht sepse shkelte një strategji më të gjerë të korporatës.

Shumë shërbime transmetimi kanë ardhur dhe janë zhdukur me shpejtësi vitet e fundit, por do të jetë e vështirë të gjesh një me jetëgjatësi kaq të shkurtër sa CNN Plus.

Go90 i Verizon zgjati një tre vjet relativisht mbresëlënës, madje edhe Quibi zgjati pak më shumë se gjashtë muaj.