Çmimi Nobel në Mjekësi i jepet shkencëtarit suedez

Çmimi Nobel në Mjekësi është fituar nga një shkencëtar nga Suedia, Svante Paabo. Asambleja Nobel në Institutin Karolinska i dha këtë çmim Paabos “Për zbulimet e tij në lidhje me gjenomet e homininëve të zhdukur dhe evolucionin njerëzor”.

Më 7 tetor bëhen me dije edhe fituesit në fusha të ndryshme, në ekonomi, fizikë, letërsi dhe paqe.