Cineworld merr 785 milionë dollarë ndihmë financiare

Cineworld tha se i ishte dhënë akses në deri në 785 milionë dollarë si ndihmë financiare. Operatori i dytë më i madh i zinxhirit të kinemasë në botë, paraqiti kërkesën për mbrojtjen e falimentimit të Kapitullit 11 me më pak se 4 milionë dollarë para në dorë. Regjistrimi i Kapitullit 11 përfshin operacionet e Cineworld në SHBA, MB dhe Jersey, duke mbuluar pjesën më të madhe të biznesit të saj.

Gjykatësi amerikan i falimentimit Marvin Isgur në Hjuston lejoi Cineworld të merrte hua 514 milionë dollarë për të financuar operacionet e përditshme dhe 271 milionë dollarë për të borxhet e filialeve të saj në Poloni, Republikën Çeke, Sllovaki, Hungari, Rumani, Bullgari, Irlandë dhe Izraeli.

Ligjet e falimentimit në ato vende janë më pak miqësore ndaj debitorëve sesa ligjet e SHBA-së, tha Steve Zelin i PJT Partners, i cili vepron si bankier i investimeve të Cineworld.

Rregullimi i borxhit të filialeve do të siguronte që huadhënësit e huaj të mos ndërmarrin hapa për të hequr menaxhimin e filialeve ose për të likuiduar asetet e tyre.