Çifti fiton Guinness pasi grumbulloi mbi 40 mijë “lepuj” të veçantë

Pronarët e një muzeu në Kaliforni kushtuar të gjitha gjërave që lidhen me lepurin, fituan titullin e rekordeve botërore Guinness për koleksionin e tyre prej 40 mijë e 550 copë.

Candace Frazee dhe Steve Lubanski nga Altadena thanë se koleksioni i tyre filloi në vitin 1993, kur Lubanski, i cili njihej me dashuri si “lepuri i mjaltit” i Lubanskit, i dhuroi asaj një lepur prej pelushi të bardhë për ditën e tyre të parë të Shën Valentinit si çift.

Frazee iu përgjigj me një lepur prej porcelani për Pashkën e tyre të parë së bashku.

Dhuratat filluan të bëhen traditë për çiftin që të blinin relike lepujsh për njëri-tjetrin.

“Kur filluam të mblidhnim për herë të parë, bënim shaka se jetonim në një muze lepujsh”, tha Frazee për Guinness World Records.

Çifti hapi për publikun shtëpinë e tyre të atëhershme në Pasadena në vitin 1998, por koleksioni e tejkaloi shtëpinë e tyre deri në vitin 2017, duke i shtyrë ata të hapin Muzeun e Lepurit në ndërtesën e tij në Altadena.

Koleksioni prej 40 mijë e 550 pjesësh i muzeut u certifikua nga GWR si koleksioni më i madh në botë i artikujve të lidhur me lepujt këtë vit.

Çifti tha se ata po vazhdojnë të rrisin koleksionin e tyre.