Çfarë tregojnë sytë për personalitetin?

Kohët e fundit njerëzit kanë filluar të përqafojnë më shumë praktikat lindore, trajtimet me vajra esenciale, joga, meditime dhe akupunture.

Por një praktikë e lashtë kineze që ende nuk ka arritur të kuptohet është leximi i fytyrës.

Fokusi kryesor është vëmendja ndaj formës së syve. Sipas kësaj praktike, sytë janë pjesa më e dukshme e fytyrës dhe mund të tregojnë personalitetin që qëndron pas. Edhe pse kjo nuk është një shkencë e saktë, ka njëfarë besimi. Nga sytë me bisht tek ato në formë bajame, kirurgu okuloplastik ka treguar disa sekrete, duke thënë se ka patur raste kur njerëz me një personalitet ndryshe kanë kërkuar të ndryshojnë formën e tyre pasi nuk janë ndjerë mirë apo të përputhur së jashtmi me atë që ndjejnë dhe janë nga brenda.

Sytë e mëdhenj dhe Sytë e vegjël

Kjo madhësi e syve tuaj është një tregues se si e shihni botën dhe si reagoni ndaj saj. Sytë më të mëdhenj lidhen me çiltërsinë, pasionin dhe kreativitetin. Njerëzit me sy më të mëdhenj priren të jenë më empatikë dhe të veprojnë me emocione mbi logjikën. Në anën tjetër të spektrit janë sytë e vegjël, të cilët tregojnë dikë që është më pragmatik dhe i llogaritur. Siç sugjerojnë sytë më të vegjël, ju jeni të përqendruar. Logjika, inteligjenca dhe funksionaliteti janë rëndësia më e madhe për mënyrën se si e jetoni jetën tuaj. Për shkak se emocioni është i dyti pas logjikës, shumë njerëz me sy më të vegjël mund të shihen si të largët dhe të ftohtë; megjithatë, ky është një koncept i gabuar. Vetëm për shkak se nuk i lejoni emocionet tuaja të kontrollojnë jetën tuaj nuk do të thotë se jeni pa emocione.

Sytë në formë të rrumbullakët dhe bajame

Meqenëse madhësia mund të përcaktojë pak për personalitetin e dikujt, po ashtu edhe forma e syrit. Ata që kanë sy të rrumbullakët janë zakonisht më kreativë. Kjo është një lidhje e afërt me sytë e mëdhenj, sepse emocionet luajnë një rol të madh në këtë personalitet. Me këtë imagjinatë të shtuar mund të vijnë humori dhe mendimet jopraktike nëse emocionet nuk mbahen nën kontroll. Njerëzit që kanë sy në formë bajameje janë më të prirur të jenë të kujdesshëm. Kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe, sepse ato zakonisht lidhen gjithashtu me dhembshurinë dhe pozitivitetin. Ky kujdes në fakt çon në një jetë më të ekuilibruar, sepse është më e lehtë të qëndroni të qetë në situatat kur jeni të përgatitur. Nëse këto dy forma sysh janë të theksuara, të dyja nxjerrin mistikë ekzotike që intrigon të tjerët.

Sytë me distancë të ngushtë dhe të gjerë

Distanca është faktori tjetër që duhet marrë parasysh kur përdorni sytë për të parashikuar personalitetin. Sytë me distancë të ngushtë tregojnë dikë që është i kënaqur me rutinën dhe një tradicionalist. Këta njerëz nuk dëshirojnë ndryshim aq shumë sa të tjerët. Të kesh fokus dhe disiplinë ekstreme është një simptomë. Mund të mos jeni spontan, por do të jeni të qetë dhe të sigurt në modelin e jetës suaj. Sytë me distancë të gjerë janë paksa një antitezë me sytë e vendosur nga afër. Ata që shfaqin distancë më të madhe të syve zakonisht janë më fleksibël dhe impulsivë. Ata e gjejnë lumturinë në të panjohurën dhe eksplorimin e jetës.

Sytë e spikatur/ të theksuar ose me shikim të thellë

Janë zakonisht më romantikë dhe intimë. Edhe pse duket sikur ky person do të ishte një libër i hapur, ata gjithashtu kanë një natyrë misterioze rreth tyre. Ata pëlqejnë të fshehin ndjenjat e tyre të vërteta dhe të hapen vetëm me ata që janë vërtet afër. Një person me sy të thellë do të jetë miqësor dhe i ndjeshëm. Ata zakonisht kanë një natyrë shqetësuese dhe pesimiste, por portretizojnë natyrën e një ekstroverti.

Sytë ‘për poshtë’

Pjerrësia e syrit është treguesi përfundimtar i personalitetit. Ata me sy me tendencën për poshtë janë ambiciozë, të motivuar dhe konsiderohen nga shumica rreth tyre si ekstrovertë. Për shkak të kësaj përpjekjeje për të bërë gjithmonë më mirë, është një vijë e hollë midis të qenit i përkushtuar dhe egoist. Është e lehtë për këta njerëz që të lejojnë që ambicia e tyre të marrë më të mirën prej tyre. Ata me sy të pjerrët janë zakonisht më të varur dhe të turpshëm. Mund të jetë e lehtë për t’u marrë vesh, por ju keni një natyrë pesimiste që mund të jetë shqetësuese nëse lihet pa mbikëqyrje.

Është e vërtetë ajo që thonë, sytë janë dritare e shpirtit. Në shumë raste, këto tipare të personalitetit të lidhura me formën e syve duken të jenë të vërteta. Dhe një gjë do të jetë gjithmonë e vërtetë, sytë janë një pjesë estetike e fytyrës suaj që shton tërheqjen.

*Tibo News