Çfarë të diskutojmë në tryezën e familjes?

Gjatë festave të fundvitit ka shumë tryeza familjare dhe përveç atyre shumë të afërta, ka më shumë gjasa që të kontaktojmë edhe me të afërmit, të cilët mund të mos kemi kohë t’i shohim. Grindjet apo mosmarrëveshjet janë më mirë të lihen jashtë pushimeve dhe le të ndodhin në një moment tjetër.

Por për të lënë mënjanë konfuzionin, më poshtë kemi disa tema, të cilat mund të diskutohen në tryezën familjare dhe të na afrojnë.

Gjërat që ju bëjnë të ndiheni mirënjohës nga viti i kaluar

Çdo vit ka momentet e veta të mira dhe të këqija. Momente që të bëjnë të ndihesh mirënjohës dhe momente që të bëjnë të ndihesh i zhgënjyer. Në çdo rast, është e rëndësishme të ruani gjërat e mira nga llogaria juaj dhe pse jo t’i ndani momentet e bukura që duhet të ruani nga viti 2023, me njerëzit pranë jush.

Përvojat e udhëtimit

Nuk ka rëndësi nëse keni udhëtuar shumë apo pak. Edhe një ekskursion i shkurtër brenda vendit ka diçka për t’ju lënë. Zakonisht udhëtimet dhe ekskursionet na japin shumë histori për të ndarë dhe janë një temë e përshtatshme për të hapur një bisedë të bukur me kujtimet e udhëtimit.

Mësimet e nxjerra nga viti i kaluar

Nëse mendoni për këtë, sapo keni përfunduar 360 ditë të tjera në të cilat keni mësuar gjëra të reja dhe keni ndryshuar mënyrat tuaja të të menduarit dhe modelet e sjelljes. Nëse do të kishit dikë që të fliste me ju për të gjitha gjërat që dëshironi të dinit, a nuk do të ishte shumë e dobishme dhe e dobishme? Ndaj mos hezitoni të diskutoni me të moshuarit se çfarë mësimesh të rëndësishme kanë nxjerrë nga jeta, por edhe nga vitet që kanë kaluar.

Vështirësitë që ndryshuan mënyrën tuaj të të menduarit

Për t’u afruar me njerëzit që duam, është e rëndësishme të tregojmë një anë më të prekshme të vetes. Çfarë ishte ajo që na e bëri të vështirë? Çfarë ishte ajo që madje na shqetëson dhe na duhet, përveçse ta ndajmë, të dëgjojmë edhe dy-tre këshilla për të? Pra, mos hezitoni, përveç pozitiveve, të ndani edhe disa nga problemet tuaja, për sa kohë që mendoni se konteksti është i sigurt për t’u hapur.

Gjërat që keni bërë për herë të parë

Çdo vit ka diçka që keni bërë për herë të parë. Qoftë të hidhesh në një dush të ftohtë, të shkosh në një vend ku nuk ke qenë kurrë më parë, apo edhe të provosh diçka për herë të parë, është mirë të ndash gjëra të reja me njerëzit e tu.