CEO i Amazon jep dorëheqjen

Dave Clark, CEO i Amazon për biznesin e konsumatorëve në mbarë botën jep dorëheqjen më 1 korrik.

Ky lajm u njoftua nga vetë kompania në rrjetet sociale.

Clark ka qenë me Amazon për 23 vjet dhe ka luajtur një rol të madh në ndërtimin e zinxhirit të gjerë dhe të shpejtë të furnizimit të kompanisë.

Ai është një nga dy shefat ekzekutivë në Amazon që raportojnë te CEO i kompanisë Andy Jassy.

Clark do të japë dorëheqjen për të “ndjekur mundësi të tjera”, shkroi Jassy.

Clark shtjelloi më shumë për largimin e tij në një email drejtuar stafit.

“Për disa kohë, unë kam diskutuar qëllimin tim për të kaluar nga Amazon me familjen time dhe të tjerët afër meje, por doja të sigurohesha që skuadrat të ishin krijuar për sukses,” shkroi Clark në shënimin, të cilin ai e postoi në Twitter. “Ndihem i sigurt se koha është tani.”

Largimi i Clark mund të shënojë një ndryshim të madh për kompaninë gjatë mandatit të ri të Jassy.

Jassy thotë se Amazon “po përpiqet të jetë i kujdesshëm në planet tona dhe çdo ndryshim që bëjmë” dhe se pret të ketë një përditësim “gjatë disa javëve të ardhshme”.

Clark ka qenë në Amazon që nga viti 1999 dhe ka mbajtur role të tjera ekzekutive, duke përfshirë SVP të operacioneve në mbarë botën, VP të operacioneve në mbarë botën, VP të përmbushjes globale të klientëve dhe VP të operacioneve të Amerikës së Veriut, sipas faqes së internetit të Amazon për marrëdhëniet me investitorët.

Ai mori detyrën si CEO i konsumatorit në mbarë botën në 2021 pasi Jeff Wilke doli në pension.