Bullgaria çaktivizon minat pranë bregut të Detit të Zi

Marina bullgare çaktivizoi sot një minë detare që ishte zhvendosur pranë bregut të saj të Detit të Zi. Ministria tha se marina u alarmua për objektin që ishte rreth 14.8 milje detare në lindje të bregut pranë Kepit Kochanlate nga një varkë me motor që lundronte nën një flamur ukrainas.

Kjo vjen vetëm një ditë pasi Bullgaria kreu një shpërthim të kontrolluar të një miniere tjetër. Rumania, Bullgaria dhe Turqia, të cilat të gjitha kanë brigje përgjatë Detit të Zi, kanë pasur ekipe të posaçme zhytjeje për të çaktivizuar minat që kanë lëvizur në ujërat e tyre.

Që nga fillimi i luftës, Turqia, Rumania, Bullgaria dhe Ukraina kanë shkatërruar afërsisht 40 mina në ujërat perëndimore të Detit të Zi.