BTS merr pushimet pa afat

Fansat e BTS u habitën nga njoftimi i grupit se po bënin një pushim dhe se do të ndiqnin projekte solo.

Kompania e menaxhimit të grupit koreano-jugor gjithashtu duhej të merrej me investitorët e pakënaqur.

Njoftimi i së martës zemëroi investitorët në kompaninë diskografike të grupit K-pop HYBE.

Kompania, e cila doli publike dy vjet më parë, pa aksionet të bien me një të katërtën të mërkurën dhe fshinë pak më shumë se 1.5 miliardë dollarë nga vlera e saj e tregut.

Aksionet e HYBE kanë ecur dobët gjatë muajve të fundit.

CEO i kompanisë dhe disa anëtarë të BTS shitën aksione për rreth 7.75 milionë dollarë në dhjetor.

Hitet optimiste të BTS dhe mesazhet e fuqizimit të të rinjve i kanë kthyer ata në yje globale.

Por disa anëtarë të grupit janë afër moshës së shërbimit ushtarak, duke kërkuar potencialisht një pushim të pashmangshëm nga muzika.

Të gjithë burrat e aftë të Koresë së Jugut duhet të bëjnë rreth dy vjet shërbim ushtarak.

Anëtari më i vjetër i BTS, Jin, do të fillojë detyrën vitin e ardhshëm.

Një projekt-ligj që kërkon përjashtime ushtarake për artistët me famë botërore është në pritje në parlament.

Investitorët dhe fansat shpresojnë që ligjvënësit ta miratojnë projekt-ligjin.