BT dhe Ericsson bashkohen për rrjetin privat 5G

Kompania e telekomunikacionit BT dhe Ericsson kanë arritur një bashkëpunim prej shumë milionë paund për të ofruar rrjete private 5G për bizneset në të gjithë Britaninë.

Rrjetet private 5G pasqyrojnë 5G publike, por lidhja është e kufizuar në një grup pajisjesh në një hapësirë ​​të dedikuar, si një fabrikë, një port ose një kampus, ku siguria e 5G dhe vonesa mund të përdoren plotësisht në shërbime shtesë.

Marc Overton, drejtor menaxhues për Divizionin X të BT, Enterprise, tha se kompania britanike po punonte me Ericsson të Suedisë, një lider në teknologjinë 5G, si në vendosjen dhe funksionimin e rrjeteve, ashtu edhe në vendosjen e aplikacioneve në krye.

Partnerët tashmë kanë punuar së bashku në disa projekte të mëdha që përfshijnë rrjetet private 5G, duke përfshirë Belfast Harbour në Irlandën e Veriut.

Ata kanë instaluar një rrjet privat 5G në 35 hektarë port operativ, duke nxitur efikasitetin operacional dhe duke përmirësuar proceset në transport, logjistikë, zinxhirin e furnizimit dhe transportin.

Sipas marrëveshjes së re, partnerët do të fokusohen në vendosjen e teknologjisë 5G në sektorë duke përfshirë kujdesin shëndetësor, prodhimin, transportin dhe logjistikën, vende të tilla si qendrat e mëdha tregtare ose stadiumet dhe portet.