Britania po përballet me shpërthimin më të madh të gripit të shpendëve

Britania po përballet me shpërthimin e saj më të madh ndonjëherë të gripit të shpendëve, pasi të gjitha shpendët në Angli janë vendosur në izolim për të ndaluar përhapjen e virusit.

Masa vjen pasi Mbretëria e Bashkuar është përballur me shpërthimin e saj më të madh të gripit të shpendëve me më shumë se 200 raste të konfirmuara në ambiente tregtare, ferma të vogla dhe në shpendë shtëpiake që nga tetori i vitit të kaluar.