Britania e Madhe merr nisma ligjore ndaj kripto monedhave

Banka e Anglisë po harton një kuadër rregullator për kripto monedhat. Megjithëse sektori mbeti i vogël, zhvillimi i tij i shpejtë mund të përbëjë rreziqe për stabilitetin monetar në të ardhmen nëse lihet i parregulluar.

Kripto monedhat mund të përdoren për anashkalimin e sanksioneve monetare të vendosura ndaj Rusisë që nga pushtimi i saj në Ukrainë.

Komiteti i Politikave Financiare tha se mbikëqyrja e kripto monedhave do të ruajë besimin dhe integritetin më të gjerë brenda sistemit monetar.

Kripto monedhat, që korrespondojnë me bitcoin janë kryesisht të parregulluara pasi bien jashtë të ashtuquajturit perimetër rregullator.

Për t`i rregulluar mund të kërkohet një ndryshim legjislacioni në Mbretërinë e Bashkuar.

Sektori në rang global u rrit dhjetëfish midis fillimit të vitit 2020 dhe nëntorit 2021 dhe përbën 0.4% të pasurisë monetare botërore.

Kripto monedhat janë digjitale me regjistrime pronësie të ruajtura në një bazë të dhënash të kompjuterizuar. Ato funksionojnë në bazë të teknikave të komunikimit që lejojnë vetëm dërguesin dhe marrësin e synuar të një mesazhi të shohë përmbajtjen e tij.