Brenda “oazit të qetësisë”, pamjet e rralla nga shtëpia e Princeshë Dianës

Vjeshta ka mbërritur në Althorp House dhe për të shënuar këtë rast, Charles Spencer, i cili jeton në shtëpinë e fëmijërisë, ka shpërndarë një video të pabesueshme të një zone të rrallë të pronës.

Përmes llogarisë së tij në Instagram, ai tregoi një pamje të bllokut që ndodhet në anën e majtë të Althorp luksoz. Ndërtesa dukej aq verbuese e mbuluar nga rrezet e diellit pasi Charles Spencer filmoi të gjithë zonën. Pavarësisht ndryshimit të stinës, qielli ishte i kthjellët dhe një nuancë e bukur blu.

Pas divorcit nga princi i atëhershëm Charles, Diana donte të kthehej në Althorp, por vëllai i saj nuk e lejoi. Trupi i saj është varrosur në territorin e pasurisë së tyre të madhe, e cila më parë është përshkruar si “Një oaz qetësie”.

Varri i Dianës ndodhet në mes të pellgut Oval të rrumbullakët dhe nuk është kurrë i aksesueshëm për publikun edhe kur shtëpia është e hapur për vizita. Megjithatë, nëse anëtarët e publikut dëshirojnë të bëjnë nderimet e tyre, ata mund të hyjnë në faltoren e veçantë ku mund të sjellin lule, kartolina dhe homazhe për princeshën e ndjerë.

Vitin e kaluar, Spencer zbuloi se vendi përkujtimor nuk ishte ndërtuar fillimisht për motrën e tij të ndjerë, por për paraardhësin e tyre, George John Spencer, i cili ishte në krye të Marinës Mbretërore në vitet e para të Luftërave Napoleonike.