Blinken për marrëveshjen në Ohër: Përmbushja e obligimeve përshpejton rrugën drejt BE-së

Sekretari i Deparatamentit Amerikan të Shtetit, Antony Blinken ka mirëpritur dakordimin e Kosovës dhe Serbisë për aktin e zbatimit të marrëveshjes së 27 shkurtit, duke thënë se përmbushja e obligimeve të Kosovës dhe Serbisë sipas marrëveshjes themelore, si pjesë e përkushtimit të vazhdueshëm për pajtim, do të sigurojë mundësi të rëndësishme për njerëzit e të dy vendeve dhe do të përshpejtojë rrugën e tyre drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian.