Biznesi cloud i Microsoft-it nën hetim nga BE

Rregullatorët antitrust të BE-së po hetojnë Microsoft në lidhje me biznesin cloud dhe marrëveshjet e licencimit.

Komisioni Evropian ka gjobitur Microsoft me një total prej 1.6 miliardë eurosh në dekadën e kaluar për shkeljen e rregullave antitrust të BE-së dhe për moszbatimin e urdhrit të tij për të ndaluar praktikat anti-konkurruese.

Kompania e gjeti veten përsëri në radarin e zbatuesit të konkurrencës së BE-së pasi ofruesi gjerman i softuerit NextCloud dhe dy kompani të tjera paraqitën ankesa për praktikat e Microsoft-it në cloud.

Rregullatorët pyeten nëse kushtet e marrëveshjes së licencimit të Microsoft me ofruesit e shërbimeve cloud i lejojnë rivalët të konkurrojnë në mënyrë efektive.

Një fokus tjetër ishin kufizimet e mundshme teknike në shërbimet e ruajtjes së cloud-it të disponueshme në infrastrukturën cloud të kompanive.

Me anë të një deklarate Microsoft tha se po vlerësojmë vazhdimisht se si mund të mbështesim më së miri partnerët dhe t’i bëjmë softuerin Microsoft të disponueshëm për klientët në të gjitha mjediset, duke përfshirë ato të ofruesve të tjerë të cloud.

Në fillim të kësaj jave shefja e antitrustit të BE-së, tha se nuk ka ende shqetësime në lidhje me kompjuterin cloud.