Bizneset greke po largohen nga Shqipëria

Sipas të dhënave më të fundit të publikuara nga Zyra e Çështjeve Ekonomike dhe Tregtare të Ambasadës Greke në Tiranë në vitin 2021 Greqia u ul në vendin e 9-të ndër vendet investitore më të rëndësishme në Shqipëri, nga vendi i parë. që ka mbajtur deri në vitin 2017.

Në periudhën 2014 – 2021 kapitali grek i investuar në Shqipëri është ulur me 78%.

Tërheqja e kompanive greke nga Shqipëria gjatë 5 viteve të fundit ka qenë ;e shfrenuar;.

Greqia ka qenë për më shumë se një dekadë në krye të listës së investitorëve të huaj direkt në Shqipëri.

Gjithashtu ishte i vetmi vend në Shqipëri ku deri në vitin 2017 kishte kryer investime të huaja direkte që i kalonin 1 miliard euro.

Situata ndryshoi në gjysmën e dytë të dekadës së fundit, ku të gjitha bankat u larguan, ndërsa kompanitë e tjera të mëdha si OTE, Spitali Hygeia e Kolegji New York ndoqën shembullin e tyre.