Billie Eilish zbulon se vuan nga sindroma e rrallë

Billie Eilish, një artiste e rrallë dhe e jashtëzakonshme, është shndërruar në ikonë të muzikës duke shkëlqyer si asnjë tjetër në brezin e saj. Me hite të mëdha që i krijojnë rrugë të reja për muzikën moderne, ajo i ka përjetuar sukseset e paimagjinueshme dhe tani ka bërë një prezantim të shkëlqyeshëm në serialin e ri të David Letterman në Netflix, “My Next Guest Needs No Introduction”.

Në intervistën e saj emocionuese, Billie Eilish, e cila është shpallur fituese e çmimit Grammy, ka hapur zemrën dhe ka folur hapur për famën, muzikën dhe përballjen e saj me një sfidë të vështirë siç është sindroma e Tourette, e cila i është diagnostikuar që në moshën 11-vjeçare.

“Është një ndjesi e çuditshme. Nuk kam folur shumë për këtë gjë. Reagimi më i zakonshëm që unë vërej te njerëzit është që ata të qeshin, duke menduar se po përpiqem të jem shakatore. Kjo gjë gjithmonë më ofendon thellësisht. Ndërkaq, ka edhe ata që duan të kuptojnë më shumë dhe më hulumtojnë sepse mendojnë se ka diçka më shumë pas çdo dukurie. Pastaj, unë i pranoj që kam sindromën e Tourette. Gjëja e çuditshme është se kaq shumë njerëz vuajnë nga ajo, por asnjëherë nuk do ta kuptoni. Ka shumë artistë që më kanë thënë se kanë Tourette, por nuk do të zbuloj kurrë identitetin e tyre.”

Sindroma e Tourette është një çrregullim neurologjik trashëgues që fillon në fëmijëri dhe karakterizohet nga shumë tikë motorikë dhe të paktën një tik vokal. Tourette ndodhet në një spektër të çrregullimeve të tikëve, që shfaqen si tikë të kalueshëm dhe të qëndrueshëm.

Megjithatë, çfarë e bën Billie Eilish të jashtëzakonshme është se ajo është diagnostikuar edhe me një tjetër çrregullim neurologjik të njohur si sinestezia.Sinestezia është një fenomen i rrallë që lidh shqisat e ndryshme, duke iu lejuar individëve të përjetojnë një kombinim unik të përceptimeve.