Bilanc tragjik, mbi 37 mijë të vdekur nga tërmeti në Turqi dhe Siri

Numri i të vdekurve nga tërmetet e javës së kaluar në Turqi dhe Siri ka shkuar në 37,457. Autoritetet turke kanë raportuar se 31,643 persona janë vrarë në vend. Sipas të dhënave nga Kombet e Bashkuara dhe qeveria siriane, më shumë se 5,814 njerëz kanë humbur jetën në Siri.

Kërkimet e dëshpëruara për të mbijetuarit e tërmetit po hyjnë në orët e tyre të fundit, me ekspertët që thonë se shpresat për të mbijetuar janë ulur duke pasur parasysh kohën që ka kaluar që kur ra tërmeti. Kushtet atmosferike kanë ulur gjithashtu shpresat për të gjetur të mbijetuar.