Bien me 5% aksionet e Nissan

Fitimet në Hyundai Motor u rritën me pothuajse një të pestën gjatë tremujorit të fundit.

Aksionet e Nissan ranë më së shumti përgjatë një muaji.

Rënia prej 5% vjen pas raportimit të së premtes se aksioneri kryesor i Renault mund të ulë aksionet e tij në prodhuesin japonez të makinave.

Bloomberg raportoi se Renault mund ta bëjë këtë pasi ajo shtyn të ndajë bizneset e saj të automjeteve elektrike dhe motorëve me djegie.

Renault tha se të gjitha opsionet ishin në tryezë për ndarjen e biznesit të saj me veturat elektrike.

Firma franceze tha se çdo plan do të jetë subjekt i miratimit nga partneri i saj i aleancës Nissan.

Të dyja kompanitë e makinave kanë refuzuar të komentojnë mbi raportin.

Ata kanë qenë në linjë për dy dekada dhe janë zotuar të punojnë më afër së bashku në zhvillimin e makinave elektrike në janar.

Të dyja kanë një plan investimi prej 26 miliardë dollarësh për pesë vitet e ardhshme.