Bien aksionet e firmave kineze në SHBA

Aksionet e firmave kineze të listuara në SHBA kanë rënë për shkak të shqetësimeve se i vendit do të vazhdojë me qasjen e tij të drejtuar nga ideologjia në kosto të rritjes ekonomike.Gjigantët kinezë të teknologjisë Alibaba dhe Baidu ranë me mbi 12% në Nju Jork.

Investitorët kanë frikë se ekonomia e dytë më e madhe në botë do të frenohet nga kufizimet e saj të ashpra të koronavirusit.