Bie miti i Spotify, nuk shërben vetëm për podkaste

Të gjithë krijuesit e përmbajtjeve në SHBA, Britani, Kanada, Australi dhe Zelandën e Re mund të ngarkojnë podkaste në formatin video tek Spotify.

Videoja mund të ngarkohet përmes Anchor, mjeti i krijimit të podkasteve Spotify i blerë në vitin 2019.

Video podkastet janë të mundshme vetëm me abonimet e podkasteve të Spotify dhe funksionojnë me ngulitje.

Kompania po ofron gjithashtu analiza specifike për video për krijuesit.

Spotify ka ofruar gradualisht mbështetje për podkastet video që nga mesi i vitit 2020.

Që atëherë, Spotify ka zgjeruar ngadalë numrin e personave që bëjnë podkaste dhe janë në gjendje të postojnë shfaqjet e tyre si video.

Tani, të gjithë krijuesit në tregjet e mbështetura kanë akses në funksionalitetin.

Deklarata për shtyp e Spotify argumenton se videoja lejon fansat “të lidhen më thellë me përmbajtjen”.

Për podkastet që kanë ofruar më parë versione video që nuk ishin të disponueshme në Spotify, shërbimi i transmetimit thotë se Anchor mund të përdoret për të zëvendësuar në masë episodet audio ekzistuese me versione video.

Spotify thotë gjithashtu se po integrohet me Riverside, një shërbim podcast dhe regjistrimi video që ndihmon në përmirësimin e cilësisë së përmbajtjes së kapur nga distanca.