Biden thirrje republikanëve: Mos bllokoni ndihmën për Ukrainën

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, ka shprehur gatishmërinë për të bërë ndryshime të mëdha në politikën e migracionit dhe u ka kërkuar anëtarëve të Partisë Republikane që të mos bllokojnë ndihmën për Ukrainën.

Kur u pyetën se çfarë do të ndodhë më pas me mbështetjen për Ukrainën, Biden u përgjigj: “Epo, nëse kolegët e mi republikanë nuk e financojnë Ukrainën, ata do të kenë shumë për të paguar”. Kujtojmë se republikanët amerikanë kanë bllokuar ndihmën për Ukrainën prej disa muajsh, duke kërkuar që të plotësohen propozimet e tyre në lidhje me ndryshimet në politikën amerikane të migracionit dhe forcimin e kufirit jugor.