Biden nënshkruan reformën e policisë në 2-vjetorin e vrasjes së Floyd

Presidenti Joe Biden nënshkroi të mërkurën një urdhër ekzekutiv që ai tha se do të sillte më shumë përgjegjësi dhe efektivitet në policinë dhe drejtësinë penale, në përvjetorin e dytë të vrasjes së George Floyd, një banor në Minneapolis, nga një oficer policie.

“Është një masë e asaj që ne mund të bëjmë së bashku për të shëruar vetë shpirtin e këtij kombi,” tha Biden. “Për të trajtuar frikën dhe traumën e thellë, rraskapitjen – që veçanërisht amerikanët zezakë e kanë përjetuar për breza dhe një kanal dhimbjeje private dhe zemërimi publik në një shënues të rrallë progresi për vitet në vijim.”

Urdhri ekzekutiv krijon një bazë të dhënash kombëtare që regjistron sjelljen e keqe të policisë; përpiqet për hetime në kohë, të plota dhe më të forta; mandaton kamerat e trupit; ndalon mbytjet dhe kufizimet karotide; kufizon përdorimin e hyrjeve pa trokitje nga policia; dhe ndër të tjera vendos standarde të reja.

Urdhrat ekzekutivë janë direktiva që presidentët e SHBA-së përdorin për të menaxhuar operacionet e qeverisë federale.