Biden dhe Sunak takohen sot, fokusi lufta në Ukrainë

Lufta në Ukrainë do të jetë fokusi i bisedimeve mes kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar Rishi Sunak dhe presidentit amerikan Joe Biden kur ata të takohen sot në Shtëpinë e Bardhë.

Dyshja do të zhvillojë bisedime gjatë vizitës së Sunak në Uashington DC, në të cilën ai do të diskutojë gjithashtu tregtinë dhe inteligjencën artificiale me presidentin e SHBA dhe drejtues të tjerë biznesi.

Ndërsa qeveritë e SHBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar thuhet se po afrohen më shumë për të ofruar mbështetje ajrore për Kievin për të kundërshtuar pushtimin e Rusisë, deri më tani të dyja kanë thënë se është shumë herët për të fajësuar Rusinë për shembjen e pjesshme të digës Kakhovka.

Por të dyja e kanë të qartë se agresioni i Moskës duhet të pengohet.