BE: Sanksionet ndaj Iranit, të pashmangshme

Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Europian pritet të vendosin sanksione të reja ndaj Iranit në përgjigje të përdorimit të dhunës kundër protestuesve paqësorë.

Në tetor, BE vendosi paketën e re të sanksioneve kundër Teheranit, duke synuar 15 individë dhe subjekte të lidhura me 22-vjeçares Makhsa Amini, si dhe me shtypjen e protestave.