BE arrin marrëveshje për ndalimin e makinave të reja me motorë me djegie deri në 2035

Bashkimi Evropian miratoi “certifikatën e vdekjes” për automjetet e reja me motorë me djegie të brendshme në vitin 2035.

Eurodeputetët dhe qeveritë e vendeve anëtare arritën një marrëveshje për këtë rregull, një masë emblematike që synon përmbushjen e angazhimeve evropiane për çështjen e klimës.