Banorët e Shanghai-t nuk shijojnë lirinë. Pse qeveria vendos bllokim total të shtunën?

Shanghai do të izolojë një lagje prej 2.7 milionë banorësh të shtunën për të kryer testime masive të koronavirusit, ndërkohë që metropoli kinez po përpiqet të dalë plotësisht nga kufizimet ndëshkuese.

Qyteti lehtësoi shumë masa javën e kaluar, pasi mbylli shumicën e 25 milionë banorëve të tij në shtëpitë e tyre që nga marsi.

Kina u përball me shpërthimin e saj më të keq për shkak të Covid në dy vjet pandemi.

Por bllokimi nuk u hoq kurrë plotësisht, me mijëra banorë në qytetin më të madh të Kinës ende të kufizuar në shtëpitë e tyre.

Minhang, shtëpia e 2.7 milion njerëzve, do të futet në izolim total të shtunën në mëngjes pasi të gjithë banorët do të testohen.

Lockdown-i do të ndodhë për shkak se duhet të merren mostrat e të gjithëve, sipas autoriteteve. Por qeveria nuk ka treguar se çfarë masash do të merreshin nëse një pjesë e madhe e banorëve do të rezultojnë pozitivë në test.

Nën qasjen e rreptë të Kinës me zero-Covid, të gjitha rastet pozitive janë të izoluara dhe kontaktet e ngushta – shpesh duke përfshirë si karantinë të gjithë ndërtesën ose komunitetin ku ata jetojnë.

Shanghai raportoi nëntë infeksione të reja lokale të enjten, por asnjë në Minhang.

Qytetarët kanë frikë se bllokimi mund të zgjasë përtej të shtunës.

Ndërkohë, kryeqyteti i Kinës, po e përballon më mirë situatën pasi po kthehet në normalitet.

*Tibo News