Bankat shtrëngojnë kreditë

Bankat shtrënguan sërish kushtet e kreditimit si për bizneset ashtu edhe për individët përgjatë tremujorit të katërt të vitit të kaluar.

Në vrojtimin e bankës qendrore për aktivitetin kreditues shpjegohet se bankat janë bërë më konservatore në dhënien e huave për shkak se kanë perceptuar rrezik dhe pasiguri lidhur me situatën e përgjithshme ekonomike që mund të prekë bilancet e bizneseve si dhe buxhetet e familjeve duke ndikuar në aftësinë paguese të tyre.

*Tibo News