Banka ndërkombëtare “Barclays” me rekord fitimesh

Viti 2021 ishte një vit i favorshëm për bankën Barclays pasi raportoi një fitim vjetor rekord prej më shumë se 11.4 miliardë dollarë.

Rekordi i bankës britanike ishte mbi pritshmëritë e analistëve dhe pothuajse trefishoi fitimet në krahasim me vitin e kaluar.

Banka e investimeve e huadhënësit britanik ishte një fitues kryesor pasi realizoi fitimin e saj më të madh ndonjëherë prej 7.9 miliardë dollarësh.

Kjo shifër u nxit nga ngarkimi i tarifave më të larta në këshillimet për marrëveshje si bashkimet dhe mbledhja e fondeve. Banka u ndihmua gjithashtu nga një rënie në tarifat e kredive të këqija.

Investitorët shprehen të kënaqur pasi aksionet e Barclays u rritën me 4% në fillim të tregtisë.

Përditësimi i fundit i bankës britanike ishte i pari që nga largimi i papritur i Jes Staley si CEO në nëntor.

Ai u largua pas një mosmarrëveshjeje me rregullatorët britanikë për mënyrën se si i shpjegoi lidhjet e tij me një të dënuar për shkelje seksuale.

Në vitin 2011, Barclays ishte korporata më e fuqishme ndërkombëtare për sa i përket pronësisë dhe stabilitetit financiar global.