Banka HSBC kalon në botën virtuale

HSBC ka hyrë në metaverse, një hapësirë ​​virtuale e pasur grafikisht, ku njerëzit mund të punojnë, të luajnë, të blejnë, të shoqërohen siç bëjnë në jetën reale.

Banka se kishte nisur një fond për të kapur mundësi investimi në hapësirë ​​për klientët e saj të pasur në Hong Kong dhe Singapor.

Kjo e bën HSBC-në kompaninë më të fundit të shërbimeve financiare që përdor realitetin e ri virtual të Silicon Valley.

HSBC tha se hapësira metaverse po “evoluon me shpejtësi” dhe ata shohin “shumë mundësi emocionuese” ndërsa më shumë kompani hyjnë në të.

Metaverse është e përbërë nga një rrjet mjedisesh virtuale të aksesuara përmes pajisjeve të ndryshme ku përdoruesit mund të punojnë, socializohen dhe luajnë.

Ai erdhi në fokus më të përqendruar pasi Facebook ndryshoi emrin e tij në Meta vitin e kaluar.

Madje ka dalë në pistën e modës kohët e fundit, me etiketat luksoze si Dolce & Gabbana që morën pjesë në një Javë të Modës Metaverse muajin e kaluar.

Muajin e kaluar, HSBC tha se po blinte një parcelë me pasuri të paluajtshme virtuale në një hapësirë ​​lojërash online.

Ai pasoi lëvizjen e JPMorgan për t`u vendosur  në Decentraland